Echt CAC/CACIB

Op 3 juli zijn we met Alba naar de show in Echt geweest. We hadden vooral ingeschreven omdat we er vanuit gingen dat Alba niet haar Nederlands Kampioenschap zou afronden de eerste de beste kans die ze had. Nou was de show in Arnhem een succes en was dat dus geen doel meer maar shows zijn vooral voor de lol dus reisden we af naar het zonnige zuiden. Tentje mee, vriendin Debby mee, beetje kletsen en in de zon zitten… prima dagje!

Jammer genoeg maar 1 ingeschreven Barbet. Alba was als eerste in de ring bij keurmeester meneer Wellens. Terwijl we stonden te wachten tot het Wilhelmus en het Limburgse volkslied geklonken hadden, merkte ik al dat Alba ook lol bovenaan haar wensenlijstje had staan die dag. Ze stond me uit te dagen, stiekem in de riem te bijten, te flirten met een mooie Spaanse Waterhondenman en ga nog maar even door.
Dat ze in de ring dus ook vrolijk verder ging met 'stout' zijn was te verwachten en van mij mocht ze ook wel eens. Alba vind showen altijd wel leuk, maar dat moet het ook vooral blijven! Voor mij geen 'machientjes' in de ring, een hond is meer dan alleen mooi of lelijk, ze hebben ook een eigen persoonlijkheid en dat zie ik ook in de ring graag terug. Ik zie op shows veel 'doodgeshowde' honden die week in week uit in de ring staan, geen poot mogen verzetten in de ring en vooral alleen maar mooi mogen zijn. Voor mijn idee hebben die honden geen plezier in het showen en zodra ik merk dat mijn hond het niet meer leuk vind stoppen we ermee.

Dat Alba haar neus liever op het gras wilde hangen dan in de lucht zorgde voor een opmerking over de stuwkracht in haar achterhand, was ook te verwachten :-). Staan deed ze keurig, met alle aandacht voor mij (en de koekjes!). Ondanks het lopen (ik neem aan dat zo'n ervaren keurmeester ook wel door het rommelige lopen heen kan kijken) vond de keurmeester Alba heel mooi en gaf hij haar graag een U en dus ook CAC, CACIB en BOB.

Debby heeft een paar mooie foto's van Alba weten te maken in de ring.
De keurmeester kijkt Alba eens diep in de ogen :-):IMG_0011 klein

IMG_0022 klein

IMG_0026 klein

IMG_0013 klein

IMG_0036 klein

In de erering 's middags heeft Alba nog even laten zien dat ze ook op gras een keurig gangwerk kan tonen als zowel Alba als Anne zich even fatsoenlijk concentreren.
IMG_0099 klein

Bij het keurverslag zat ook een bonnetje om een foto te laten maken door de fotograaf van Fototaal dus dat hebben we na de groepskeuring nog laten doen:Echt BOB klein

Ook Debby heeft nog standfoto's van Alba gemaakt:
IMG_0118 bewerkt 2 klein 

Debby, dank je wel voor de gezelligheid en de prachtige foto's van onze krullenbol :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s