Een hoofdstuk in de Barbet-geschiedenis

Één van de meest belangrijke mensen in de Barbet-geschiedenis, Mr. Georgii, is overleden. Hij heeft, samen met Mme. Petre, een heel belangrijke invloed gehad op het in stand houden van de oude Barbet-bloedlijnen waar vandaag de dag nog veel fokkers gebruik van maken. Zijn type honden is voor velen een voorbeeld van hoe de Barbet eruit hoort te zien.

Alba’s oma Udi (Udine di Barbochos Reiau de Prouvenco) is één van zijn laatste fokproducten geweest, onder de kennelnaam van Mme. Petre.

We hebben Georgii, zoals hij in de volksmond door iedereen genoemd werd, meerdere malen ontmoet en gesproken. Hij was erbij toen Alba’s moeder Amy BOB werd op een druk-bezochte Nationale Elevage in Frankrijk. Dat hij haar mooi vond en trots was op wat Udi had gegeven, vind ik nog altijd heel mooi.
Zijn gezondheid was slecht en ging hard achteruit, voor hem ben ik blij dat zijn tijd hier voorbij is. We hopen dat hij ergens op een wolk meekijkt met de Barbets en dat wat hij ziet hem – in elk geval deels – bevalt.

Hier een foto van een oude Barbet. Ik weet niet zeker of het 1 van Georgii’s fokproducten is, maar het is in elk geval een goed voorbeeld van zijn type. Dat Alba ook deels van zijn bloedlijnen afstamt, vind ik onder andere in deze oude foto, duidelijk naar voren komen.

Oude barbet

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s