Dortmund (D)

Op 16 oktober 2010 zijn we met Alba naar Dortmund gegaan. De voornaamste reden was dat hier dezelfde keurmeester keurde die in Herning op de Wereldshow ook keurde, namelijk mevr. Molinari uit Portugal. Uit mijn verslag over die show blijkt wel dat ik niet erg overtuigd was van de keurmeester (in tegenstelling tot veel exposanten is een goede keurmeester voor mij iemand bij wie ik in de keuring kan zien waar hij of zij naar zoekt binnen het ras, en dit hoeft niet aan te sluiten bij mijn mening. Mijn hond(en) wel of niet laten winnen is voor mij dus niet een reden om een keurmeester direct een goede keurmeester te vinden!).
In Duitsland krijg je een geschreven of getypt verslag, dus ik zag de kans om een verslag te krijgen van deze keurmeester over Alba. Ik hoopte duidelijkheid te krijgen over in hoeverre deze dame ook voor de Barbet een rasspecialiste is.

De keurmeester keurde vandaag ook onder andere de Portugeze Waterhonden. Daar heb ik haar met plezier en enthousiasme zien keuren, een enthousiasme wat vrijwel direct verdween zodra de Barbet aan de beurt was. Ze was wat nors en heeft weinig aandacht geschonken aan de honden. 
Bij het betasten van Alba viel me weer op dat ze heel snel was en dat ze naar geen enkel rastypisch punt heeft gevoeld. Sterker nog, zodra ze bij Alba's staart kwam probeerde ze hoever deze xf3p de rug kon! Dat doe je misschien bij een Portugees, die de staart hoog draagt, maar bij een ras als de Barbet met een vrij lage staartaanzet vind ik dat raar en ook weinig aangenaam voor de hond.

Alba kreeg wel een Uitmuntend en won haar klasse, wat haar een dubbel VDH CAC opleverde. Het CACIB ging naar de Openklasse teef, wat in de lijn der verwachting lag. Ik was wxe9l verbaasd te zien dat de punten die ik aan Alba beter vond dan aan de Openklasse teef, allemaal als goed werden opgemerkt in het verslag.
Waarom ze toch voor die ander koos? Omdat Alba aan de kleine kant is. En dat zien wij nou juist als een compliment :-)!

Al met al is mijn vermoeden bevestigd dat deze mevrouw ongetwijfeld heel goed is voor andere waterhondenrassen, maar -in mijn ogen- zich weinig verdiept heeft in de Barbet.

We hebben nog lekker gewinkeld, Dortmund heeft altijd een fantastische hoeveelheid stands!, en daarna lekker op tijd naar huis gereden. Alba heeft nu in 3 Duitse shows 4 VDH CAC's gehaald. Nog 1 te gaan maar daarvoor moeten we wachten tot september 2011 aangezien er een jaar en 1 dag tussen het 1e en het laatste punt moet zitten. Niet slecht toch?!

Hier wat stukjes film van Alba in de ring:
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s