Flying Alba

Afgelopen zaterdag, 2 oktober, mochten we mee met Nicole naar Susteren in Limburg. Daar werd door de Rhodesian Ridgeback Club Nederland een coursing georganiseerd. Het idee daarvan is dat de honden over een uitgezet parcours een lure volgen. Meestal bestaat de lure uit een stel plastic strippen, die eigenlijk een konijn moet voorstellen. Alba heeft in oktober vorig jaar al eens een puppy-parcours gelopen en vond dat zo leuk dat ik het nog wel eens wilde proberen.

Bij aankomst liet ik Alba een plas doen, daarna even bij de baan kijken waar de eerste Ridgebacks al aan het coursen waren. Alba zag de lure langskomen en ging vol gas vooruit, al blaffend! Stiekem had ik al wel verwacht dat ze het spelletje nog wel zou herkennen, maar dat ze zo fanatiek zou zijn had ik niet gedacht. Gelukkig heeft ze zich tussendoor rustig gedragen in de bench in de tent, zodat ze de lure niet kon zien.

Na een goede warming-up mocht Alba haar eerste rondje (nou ja, half rondje) lopen. Ze ging er voluit voor en vloog over de baan! In 16.16 secondes legde ze de ongeveer 175 meter af. Nicole, die haar voor me opving, had nog wat moeite haar te vangen want Alba zag al in dat ze dan die lure helemaal nooit de pakken kreeg.

Na een pauze mocht ze nog een keer. Alba was zo mogelijk nxf3g fanatieker en brulde elke keer als ze de lure zag alsof haar leven er vanaf hing. Weer vloog ze over de baan, dit keer zelfs iets meer de binnenbocht nemend dan in de eerste ronde. Haar tijd was dan ook nog sneller: 15.97 secondes!

Dankzij Debby's goede camerawerk hebben we een filmpje van de 2e run:

Het plezier wat ze erin heeft is het belangrijkste maar ik ben best trots op deze tijden. Ze toonde meer inzet dan menig van de aanwezige Ridgeback!

Voor de liefhebber is dit de link naar het filmpje met geluid: Alba gilt het uit van enthousiasme!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s