Puppydag

Op zondag 20 september is Alba naar de Puppydag van de K.V. Waalwijk geweest. Op die dag komen hondjes tot 12 maanden oud om showervaring op te doen met hun baasjes. Door middel van een bingo-systeem wordt geloot in welke ring en in welke volgorde de pups in de ring komen. Steeds vallen de laagst geplaatste honden af. Er wordt gekeurd door telkens 2 keurmeesters, die ook nog eens van ring wisselen dus de pups worden door veel verschillende keurmeesters betast.
Doordat er in het begin ook nog een herkansingsronde is, komen alle honden ten minste 3 keer in de ring. Het lopen, staan en betasten is een heel goede ervaring voor als ze naar een ‘echte’ show gaan.

Wij waren samen met Debby en haar Schotse Herdershond Fenya. Fenya is xe9xe9n van Alba’s favoriete vriendinnetjes maar vandaag moesten ze serieus doen.

Van de 9 rondes zijn zowel Alba als Fenya tot en met de 7e gekomen! Ik ben erg trots op Alba, ze bleef elke keer heel netjes stilstaan met betasten en tandjes kijken, ze liep braaf mee en stond mooi in stand.
De eerste twee rondes was ze 1e geplaatst en waren de keurmeesters erg van haar gecharmeerd. De 4e ronde (ronde 3 was voor de herkansers) was voor mij duidelijk dat de keurmeesters totaal onbekend waren met het ras, want ze stonden nogal onzeker te kijken. Toch werd ze die ronde 4e, knappe Alba!

Persoonlijk vind ik dat wel een nadeel van deze dagen: je wil graag dat je hondje ervaring op doet maar met zo’n onbekend ras heb je grote kans dat snel ‘af’ te zijn. In combinatie met de grote leeftijdsverschillen tussen de hondjes is zo’n dag een grote gok. Dat was ook te zien in de laatste ronde: bijna allemaal bijna-volwassen honden en vrijwel allemaal ‘standaard’ rassen.

In ronde 5 hadden we helaas wxe9xe9r 1 van de keurmeesters van de ronde ervoor. Door 1 keurmeester werd ze 2e geplaatst en door de andere 3e waardoor ze gedeeld 2e werd met een ander pupje. De zesde ronde was duidelijk te merken dat Alba moe werd, volgens mij liep ze helemaal niet zo goed meer maar toch werd ze 3e geplaatst. Toen we naar de 7e ronde moesten, had ik al besloten dat een eventuele 8e ronde niet gelopen zou worden, ik vind dat het wel leuk moet blijven en zowel Alba als ik waren er wel klaar mee!
‘Gelukkig’ werden we in die ronde uitgeschakeld doordat ze 6e van de 8 pupjes werd en alleen plaatsen 1 tot en met 4 doormochten. Alba ‘won’ een mooi marmeren herrineringsbeeldje.

De foto’s zijn niet van denderende kwaliteit, het is moeilijk foto’s nemen met het kunstlicht in de hal.
Fenya in de ring:

Alba in de ring:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s