Waterwerk

Op zaterdag 12 september had Amsterdam waarschijnlijk de hoogste Barbet-dichtheid van Nederland: het Quaciendas Aqua-Aura nest had reunie! En niet zomaar een reunie, maar een waterwerk-reunie.
Alle 5 de pups waren met hun baasjes gekomen om bij Christel Holtrop een waterwerk workshop te volgen.

Na een kop koffie en speciale Aqua-Aura taart was het tijd voor deel 1 van de workshop. De honden moeten eerst leren dat ze op de boot moeten springen, en wel op het plateau. Daarvoor lag de boot op het land. Als eerste moesten we met de hond naar de boot lopen en de hond op het plateau laten springen. Dan moesten ze draaien en gaan zitten. Dat valt niet mee voor hondjes die juist leren om niet te springen, dus Alba gebruikte de eerste keer het krukje:
Daarna snapte Alba de bedoeling! Zus Dior laat zien hoe het moet:
Als de hond dat snapt, gaat de eigenaar op het plateau zitten en roept de hond bij zich.
Zo naast elkaar zittend, is de ideale uitgangspositie voor het xe9chte werk. Zus Gadi wordt afgeleid door de fotograaf (Wouter):

Alle pups hadden dit vlot door, dus was het tijd om te gaan wennen aan de boot in het water. De eigenaar ging weer op het plateau zitten en riep de hond weer bij zich. Hoewel het makkelijker op het plateau springen is voor de hond, is het natuurlijk wel gek dat de boot wiebelt. Gelukkig lieten alle 5 de pups zien echte waterhonden te zijn en vonden ze het niet eng!
Omdat ook dit zo goed ging, werd met alle pups een stukje geroeid om te wennen aan het varen. Broers Brun en Birke voelden zich als een vis in het water (of eigenlijk, als een Barbet xf3p het water!):

Na de pauze hebben de pups nog geoefend met het apporteren van een speeltje uit het water. Moeder Amy en grote zus Cisca, die ook mee waren, hebben keurig voorgedaan hoe je dat doet. Voor eventuele niet opgehaalde apportjes konden we altijd nog Giada de super-Lagotto, huisgenoot van Dior, inzetten.

Zowel wij als Alba vonden het een ontzettend leuke dag en we gaan zeker in het voorjaar verder met deze workshops!

Van het bootje-varen is een filmpje, evenals van het waterapport.
Ook hebben Greet & Alex weer een prachtige Smilebox gemaakt met hxe9xe9l veel foto’s van alle pupjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s