Goes CAC/CACIB, 4&5 april

Dit jaar weer een dubbelshow in Goes. Een thuiswedstrijd voor Mexx! Omdat Sjaak&Nicolette het leuk zouden vinden om haar te showen en wij haar een mooi hondje vinden, was ze hier ingeschreven om eens te proeven aan de showring.

Anne heeft haar beide dagen uitgebracht.
Op zaterdag waren we om half 10 al aan de beurt, als eerste ras. Keurmeester was dhr. Bezzecchi. Naast Mexx in de Jeugdklasse waren er ook een Openklasse reu en teef ingeschreven.
De keurmeester was op zijn minst bijzonder te noemen. Van een afstandje werd me gevraagd naar de leeftijd (net 15 maanden) en het gebit (tot en met achterin!) en de ogen te laten zien. Daarna op en neer en een grote ronde lopen. De keurmeester heeft letterlijk de honden niet aangeraakt. Toegegeven, er staat ook niets in het verslag genoemd waarvoor hij gevoeld zou moeten hebben!

Mexx was ontzettend braaf, we hadden van te voren al even de ring verkend en ze liep heel makkelijk met me mee. Het uitgebreid tandjes kijken liet ze keurig toe en ze liep keurig! Ze kreeg dan ook een U en mocht terugkomen voor de keuze voor beste teef.
De keurmeester keek goed en liet veel lopen. Mexx settelde duidelijk zichtbaar in haar gangwerk en liet nog beter zien dat ze goed, ruim uitgrijpend, kan bewegen. De keurmeester wees haar aan als beste teef! Ook voor Beste van het Ras moesten we lopen en viel de keuze al snel op onze ‘kabouter’ (Wouters bijnaam voor Mexxje).
Ons doel was een mooi verslag en een mooie kwalificatie maar Mexx ging een paar stapjes verder.
Tussendoor hebben we thuis gegeten en Mexx heeft even geslapen, het voordeel van dichtbij de show wonen. In de groepskeuring kon de keurmeester nauwelijks – of eigenlijk niet – de moeite opbrengen naar haar te kijken, maar Mexx liep de ring door alsof ze nooit anders doet dus een goede ervaring.

Op zondag ook weer op tijd in de hal. Dit keer was de keurmeester dhr. Helgesen. Ook dit keer 3 inschrijvingen in totaal, naast Mexx nog een Tussenklasse reu en de Openklasse teef van de dag ervoor.
Dit keer een keurmeester die wel hands-on was en grondig betaste. Mexx vond het allemaal prima. Haar staartje stond ook vandaag niet stil! Ze liep heel goed en stond keurig voor de tafel. Heel mooi om te zien dat ze vandaag al heel erg goed begreep wat het doel van de onderneming was en wat ik van haar vroeg.
Ze kreeg een U dus we stonden klaar om voor beste teef te gaan lopen, maar we kregen direct de rozet uitgereikt van de ringmeester: Mexx was de enige die door de keurmeester met een Uitmuntend was gewaardeerd en dus was ze automatisch weer BOB!
Na weer een rustige pauze thuis (wat een luxe!), mocht Mexx nog een keer de erering in. Ze was veel minder moe dan zaterdag, bijzonder om te merken hoe snel ze leert en hoe makkelijk ze zich nieuwe situaties eigen kan maken. We moesten allemaal lachen toen ik het showlijntje pakte en Mexx kwispelend opsprong. Ze toonde zich keurig, gelukkig een keurmeester die wel aandacht gaf en zelf nog uitgebreid betastte en heeft zich netjes laten zien in de grote ring.

We zijn beretrots op Mexx, wat een mooie resultaten voor een eerste keer maar het belangrijkste: ze vond het heel leuk om met mij de ring in te gaan en had er plezier in! Ik heb een ontzettend leuk en gezellig weekend gehad met Mexx en haar baasjes.

Foto’s en filmpjes volgen nog later.

2 thoughts on “Goes CAC/CACIB, 4&5 april

  1. Ja erg is dat hè in die erering als een keurmeester amper of niet naar je hond kijkt. Is me nu ook al 2x opgevallen dat je Barbet helemaal niet interessant is in de erering voor de keurmeester. Zou een reden zijn om er gewoon niet meer in te gaan.

    • In Nederland wordt het CAC ingetrokken als je niet in de erering verschijnt! En ach, het is leuk je hond te laten zien, al is het maar aan het publiek. Ik vind het ook niet erg als de km m’n hond niet mooi vindt, maar dan is het wel leuk als ze doen alsof ze interesse hebben, op zijn minst uit beleefdheid :). Zal wel niet snel veranderen, gelukkig weten wij wat een superleuk ras we hebben en hoe geweldig onze honden zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s