Arnhem CAC

Op zondag 19 mei ging de reis samen met Nicole en Yvonne richting Arnhem, waar dit jaar een CAC show gehouden werd in verband met de Wereldshow gelijktijdig in Boedapest.

Mevrouw Dinanda Mensink keurde de 4 ingeschreven Barbets. Mevrouw Mensink heeft ook de clubmatch gekeurd van de Nederlandse club, vorig jaar september. Toen waren Lotus en haar broers en zussen nog maar kleine prullekes die in de Babyklasse startten. Ondanks dat kregen we toen zeer mooie verslagen.
De algemene opmerking van mevrouw Mensink toen was dat fokkers beter moesten gaan letten op de rastypische verhoudingen in het hoofd. Toen kregen ‘onze’ babies allemaal een opmerking dat deze zo mooi waren. We waren dan ook benieuwd naar wat ze nu van Lotus zou vinden.

Terwijl Nicoles fokproducten goede zaken deden in de Ridgeback-ring, wachtten Lotus en ik tot Suurpries, de gele Barbet-reu, gekeurd werd. Toen mocht Lotus samen met Ylka, een halfzusje van Alba, de ring in. Na een grondige keuring  van beide dames, werd Lotus beloond met 1 Uitmuntend. Daar waren we al blij mee! Maar nadat Fenka, ook een halfzusje van Alba, in de tussenklasse was gekeurd, won Lotus ook van Fenka en hiermee was ze Beste Teef. Tegen de reu won ze ook: Beste van het Ras. Een mooie overwinning voor onze dame!

Nicole’s honden hebben ook allemaal prachtige resultaten behaald, met als hoogtepunt haar teefje Mangeni die BOB werd en hiermee Nicoles eerste zelfgefokte Nederlands Kampioen! Een superdag dus.

In de groepskeuring hebben we een meneer uit Indonesië waarschijnlijk voor het eerst in zijn leven een Barbet laten zien. Uiteraard geen selectie maar gelukkig werd de waterhonden-eer hoog gehouden door een mooie Portugese Waterhond die 3e werd.

One thought on “Arnhem CAC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s