Eindhoven, CAC/CACIB

Gisteren was voor Lotus een spannende dag. Voor het eerst alleen naar show, zonder Alba. Wouter bleef ook thuis en we reden mee met Marianne (Flatcoated Retrievers ‘Just Add Water’) en haar jongedame Philou. Omdat Lotus loops was, reed Jeannette met de 2 heren Luke en Sjors achter ons aan. Nogmaals dank dat het op deze manier kon!

Eenmaal aangekomen op show moest Lotus even een beetje bijkomen van de rit, maar gelukkig waren we netjes op tijd en niet helemaal als eerste aan de beurt. Na een kort slaapje kwam ze ontspannen en tevreden haar bench uit, klaar voor wat actie.
Na de show in Amsterdam, waar de keurmeester Lotus best wel had laten schrikken door haar van achteren te benaderen, was ons doel deze keer om weer een goede showervaring te hebben. Dat is gelukkig helemaal goedgekomen, meneer Rutte benaderde haar zoals het hoort en betaste haar zorgvuldig maar niet lomp. Lotus liet het keurig toe en vond het helemaal niet vervelend.

Lotus showt zich goed, zet zichzelf helemaal vrij neer en ze loopt ook keurig vrij en in balans. Uiteraard is ze nog jong en dat is ook te zien maar ik ben heel tevreden met hoe ze zich toont, ze straalt vrolijkheid en energie uit.

De keurmeester heeft een uitgebreid verslag geschreven en gaf ook nog een korte mondelinge toelichting erna, heel prettig. Hij vond Lotus van heel hoge kwaliteit en vond haar hoofd en vacht schitterend. In haar achterhand moest ze nog wel verbeteren in de gangen, wat logisch is maar wat denk ik ook lag aan het feit dat ik haar voetjes niet ingesprayed had met anti-slip. Ik zag pas later dat het tapijt in de ringen toch best glad was.

Na de keuring van de Barbets was het tijd om te wachten tot de Flatcoats de ring in mochten bij hun keurmeester. Omdat zowel Luke als Sjors in de Openklasse staan, heb ik geholpen door Luke voor te brengen. Luke is zo’n vrolijke hond, hij deed z’n best en werd zo Reserve Beste Reu. Zijn halfbroer Sjors werd 3e in de klasse. Hun kleine zusje Philou werd Beste Pup en zo mochten Philou en Lotus samen nog de ring in aan het eind van de dag.

Ook hier liet Lotus zich weer heel goed zien. De speaker, de muziek, het applaus… het maakte haar niets uit. Een hele goede ervaring zo!

 

One thought on “Eindhoven, CAC/CACIB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s