FCI Centenary Show Champion!

Tijdens de European Dog Show in Leeuwarden op 2 september 2011, heeft Alba het RCAC en RCACIB gewonnen. Ze ‘verloor’ van haar mooie moeder Amy, dus een mooi resultaat.

Zeker omdat Alba 2 dagen ervoor een gescheurde duimnagel had die de dierenarts eraf heeft moeten halen en ondanks dat ze goed liep konden we wel merken dat ze wat moe was.

Doordat Alba ook op de World Dog Show in Parijs het RCACIB heeft gewonnen en in Dortmund het volle CACIB won mogen we nu de titel FCI Centenary Show Champion voor haar aanvragen.

Deze unieke titel is speciaal voor het 100-jarig bestaan van de FCI uitgegeven. Deze titel geeft, net als nationale en internationale kampioenstitels recht op inschrijving in de Kampioensklasse. Alba is de enige Barbet-teef die deze heeft weten te behalen.

Inmiddels is de aanvraag om de titel officieel te maken verstuurd.

We hebben Alba dit jaar niet veel uitgebracht op shows, maar ze heeft hele mooie resultaten en titels gehaald op de shows waar we wel waren.

Zo heeft ze haar Nederlands Kampioenschap afgerond op 27 maanden en 9 dagen door BOB te worden uit 8 inschrijvingen, wat veel is voor een Nederlandse show.

Tijdens de French Championship Show heeft Alba zich goed laten zien en werd ze BOB uit 33 inschrijvingen, werd ze geselecteerd in de groepskeuring én Beste Franse Ras van de Dag!

De twee unieke titels die dit jaar te winnen waren, FCI Centenary Winner en FCI Centenary Show Champion, heeft ze in de wacht gesleept.

Op de Wereldshow en de Europese heeft ze dan wel geen titel gewonnen, maar beide keren stond ze achter de titelwinnaar en daar zijn we ook heel trots op.

In November gaan we nog naar de Champion of Champions Show in Brussel, waarvoor Alba 2 van de 4 kwalificaties heeft behaald. Waarschijnlijk zal ze niet winnen, maar het is wel een eer om daar te staan en Alba te laten zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s