Dortmund (D) CAC/CACIB, VDH-Europasiegershow

Na een onrustige nacht in een hotel net buiten Dortmund, waren we zaterdagochtend weer van de partij voor deel 2 van de show. Weer waren de Barbets laat in de middag aan de beurt dus nadat Anne nogmaals de Flatcoat in een andere ring had voorgebracht weer een lange zit voordat er actie kwam.

Dit maal verliep de keuring heel anders. De keurmeester, dhr. Beyersdorf uit Duitsland, had duidelijk een heel ander idee van wat hoe een Barbet eruit hoort te zien dan wij. Alba stond weer met 2 andere honden in de klasse, ditmaal werd ze 3U. De honden die de keurmeester de dag ervoor nog met een ZG beloonde, werden nu hoger geplaatst.
Aan de geschokte geluiden rond de ring te horen waren vele het niet met de keurmeester eens maar de keurmeester bepaald die dag! We hebben dus geklapt voor de winnaars, wat we de dag ervoor wel sportief hadden gevonden als dat voor ons was gedaan.

Ondanks dat wij echt wel objectief kunnen kijken naar Alba en dus ook weten wat haar minder goede punten zijn, zijn we het absoluut niet eens met deze keuring. De keurmeester zocht, naar wat we kunnen hebben ontcijferen uit de keurverslagen van zowel Alba als de andere teven, naar een kortgebouwde hond met weinig hoeking. Niet echt in overeenstemming met de standaard zoals wij die lezen, waarin duidelijk gevraagd wordt om een hond die langer is dan hoog en goed gehoekte spronggewrichten met lage hakken. Om over de korte xe9n uitgeborstelde vacht maar niet te spreken! Maar zoals gezegd, dat is het spelletje waar we aan meedoen.

We gingen dan ook blij en tevreden naar huis met onze Prinses achterin die de hele weg heerlijk heeft geslapen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s