Dortmund (D) CAC/CACIB, FCI Jahrhundertsiegershow

Op 6 mei zijn we met Alba naar Dortmund afgereisd voor de FCI-Jahrhundert Ausstellung, een show die speciaal ter ere van het 100-jarig bestaan van de FCI (de internationale overkoepelende organisatie voor de kynologie) werd gehouden. Voor de beste jeugdhonden en de CACIB-winnaars waren er bijzondere titels te winnen, die natuurlijk pas over 100 jaar weer vergeven worden. Best bijzonder toch?

We waren al om 9 uur binnen ondanks dat de 8 ingeschreven Barbets pas na de middag gekeurd zouden worden, omdat Anne ook een Flatcoat te showen had voor een vriendin. Katrien en Saskia (Rozebottelx92s) hadden met gevaar voor eigen leven een mooi plaatsje bezet gehouden voor Albax92s bench en onze stoelen.

Alba had al een maand of 3 niet geshowd en vond het duidelijk leuk weer eens de ring in te mogen.
De keurmeester, Karl Reisinger uit Oostenrijk, was erg van haar gecharmeerd en waardeerde haar dan ook als enige van de 4 aanwezige teefjes met een Uitmuntend. Hiermee was de titel FCI-Jahrhundertsieger (ook wel FCI Centenary Winner) direct voor Alba!

FCI Jahrhundersieger diploma

Na flink lopen koos de keurmeester de reu als BOB. Nadat hij gekozen had gaf hij nog wel aan beide winnende honden van hoge kwaliteit te vinden.

Als prijs kregen we onder andere een bon om een foto te laten maken bij een professionele fotograaf. Ondanks dat wij nogal anti het sponsorende voeder-merk zijn natuurlijk wel laten doen. Je kreeg de foto op een ansichtkaartformaat direct mee! De scan is wat onduidelijk maar toch:

FCI Jahrhundertsieger klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s