Arnhem CAC/CACIB

Op 12 juni werd de show in Arnhem gehouden. Voor Alba de allereerste kans om het Nederlands Kampioenschap binnen te halen, aangezien de minimale leeftijd 27 maanden is en Alba 27 maanden en 6 dagen was op 12 juni. Het benodigd aantal CAC's had ze al een tijdje liggen, dus een reserve zou genoeg zijn maar liever natuurlijk met een vol CAC!

Als keurmeester was mevrouw R. Lochs-Romans gevraagd, iemand die binnen de Nederlandse Barbetwereld wordt gezien als een specialiste aangezien ze bijzonder geinteresseerd is in alle waterhondenrassen en ook de Barbet. Ze heeft ook al gekeurd op de familiedag van de Barbetclub en daar gaf ze ook weer blijk van veel kennis. Een keurmeester waar je dus graag een mening van wil.

Omdat we weten dat mevrouw Lochs-Romans wel op Alba's type, het 'oude' type met weinig van de Poedelkenmerken (hieronder vallen oa. korte rug, hoog op de benen, heel stevig gekrulde vacht, lange smalle schedels met lange spitse voorsnuiten, relatief weinig hoeking met hoge hakken) valt hoopten we op een Uitmuntend en een mooi verslag. Alles extra zou fijn zijn, al hoopten we natuurlijk wel met een kampioen naar huis te gaan.

Er waren 8 inschrijvingen, een mooi aantal voor het ras, van mooie honden met allen het goede type. In principe kon dus elke hond winnen, het zou aankomen op details.

Alba stond in een Open Klasse (de eerste keer dat ze in Nederland in de Open Klasse stond op een officiele show) met nog 2 teefjes. Ze was heel enthousiast om de ring in te mogen, dus aan haar inzet ging het zeker niet liggen.
Aan de reactie van de keurmeester te zien vond ze Alba mooi, maar dat zou ze ook wel van de andere 2 dames gaan vinden, dus na de individuele keuring was ik al heel tevreden.

DSC_0129 kleiner                                              Foto: Saskia Terwel
IMG_8402 klein logo
IMG_8417 klein logo

Nadat de andere 2 ook gekeurd waren, was het tijd voor de plaatsing. De keurmeester was heel zeker en plaatste Alba als eerste! Een hele mooie prestatie, en weer een stapje dichter bij het CAC.

Toen was het de beurt aan Alba's oma Udi, waarna de 4 teefjes terugkomen die streden voor het CAC weer de ring in mochten. Ook hier leek de keurmeester zeker van haar zaak en koos weer voor Alba! Ik was natuurlijk erg blij, maar heb geprobeerd Alba rustig te houden omdat ze daarna voor het BOB moest lopen. Nadat de reu in de ring kwam, moesten we weer een rondje lopen maar na een half rondje wees de keurmeester al naar ons!

De eerste kans om Kampioen te worden de titel afronden xe9n het ras winnen, daar zijn we wel heel trots op. Daarnaast heeft Alba haar CAC's ook nog eens niet 'zomaar' gekregen maar onder andere op shows waar voor het ras flinke aantallen ingeschreven waren zoals deze show en op de show in Utrecht met 10 inschrijvingen. Wij zijn heel trots op onze Kampioen (wat ze voor ons natuurlijk allang was!).

Een foto met de keurmeester:

DSC_0173 klein Foto: Saskia Terwel

Er waren veel mensen die ons feliciteerden en Alba even een aai kwamen geven. Heel leuk om te merken dat zoveel mensen blij waren voor ons, ook als dat betekende dat hun eigen hond wellicht minder hoog eindigde. Alba is zelfs verwend met een nieuwe knuffel en een zakje lekkers, zo leuk kan het dus ook gaan in het soms onprettige show-wereldje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s