Standfoto’s

Het was wel weer eens tijd voor een paar standfoto's van onze jonge dame. Ze is inmiddels al ruim 22 maanden oud. Ze is lichamelijk snel ontwikkeld de laatste paar maanden en heeft mooi bone gekregen. Haar rugbelijning is vaster geworden en haar mooie ruime gangwerk ook. Het langbenige gaat langzaam maar zeker weg. Ze is nog lang niet 'af' maar wij kijken graag naar haar!

Haar vacht is het fijnste te onderhouden als hij niet te kort is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Binnen de Barbets zijn er vele vachttypes en elke type, of eigenlijk elk individu, heeft zo zijn eigen verzorgings-wijze. Veel worden kort gehouden omdat dit makkelijker zou zijn, maar dit gaat zeker niet voor alle honden op. Als Alba's vacht kort zou zijn, zou ik er veel meer werk aan hebben! Nu vallen zand, blaadjes en takjes er meestal zelf uit en klit het relatief weinig. Juist een kort vacht zou veel makkelijker klitten en meer troep mee naar binnen nemen.

Daarnaast vinden wij het mooi, een Barbet hoort volgens de standaard een lange vacht te hebben. Ook op de oude schilderijen waar waterhonden op afgebeeld zijn zie je honden met een rommelige, lange vacht. Als het ons txe9 lang wordt, knippen we er wat af, zoals de standaard ook aangeeft dat gebruikelijk was in de dagen dat ze nog als echte werkhond ingezet werden.

IMG_3894 logo klein 
IMG_3931 klein logo 
IMG_4160 klein logo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s