De Utrecht CAC/CACIB

Op zaterdag 23 oktober was er een show in Utrecht. Omdat dit onze 'eigen' show is, hebben we Alba ingeschreven. Er waren in totaal 10 Barbets ingeschreven (2 reuen, 8 teven), wat een bijzonder groot aantal is! De keurmeester was mevr. drs. L. Erhart. Zij heeft de Barbet nog niet vaak gekeurd, dus op voorhand wisten we niet zo goed wat te verwachten.
Aangezien Alba tegen haar beide zussen Dior en Gadi zou staan in de klasse en er ook nog Openklasse en Kampioensteefjes aanwezig waren naast een Jeugdklasse, was ons doel een U en een mooi verslag.

De aanwezige reuen waren Alba's broer Broen en Alba's oom Gauche. Uiteindelijk won Gauche CAC, CACIB en Beste Reu.
Daarna waren de dames aan de beurt. Alba was wel moe (mijn ouders en Sera hadden bij ons geslapen en dat had tot een wat onrustige nacht geleid) maar vond het leuk de ring in te mogen. Ik was heel tevreden over hoe ze zich showde en ik dacht dat de keurmeester haar ook wel mooi vond. We waren dan ook heel blij en trots toen Alba de klasse won.

Toen we teruggeroepen werden voor de Beste Teef keuring bleek dat de Openklasse dames een ZG hadden gekregen, dus Alba stond nog in de ring met een Jeugdteef en de Kampioensklasse, haar moeder Amy. Na een rondje en allemaal nog een recht op en neer, koos de keurmeester heel resoluut voor Alba als Beste Teef!
Het reserve CAC was voor de Jeugdklasse en het reserve CACIB voor de nr. 2 uit de Tussenklasse (Alba's zus Dior).

De meeste keurmeesters zullen niet snel een Kampioenshond 'voorbij' gaan, in veel gevallen zal de keurmeester de kampioen ook daadwerkelijk mooi vinden maar 'op safe spelen' zie je ook regelmatig. Heel verfrissend om een keurmeester te hebben die een jonge hond durft te laten winnen.

Voor Beste van het Ras koos de keurmeester voor Gauche. 'Gelukkig' want Alba was best een beetje moe en ik (Anne) zou 's middags helpen in de verzamel/voorkeurring. Gauche werd in de erering nog als 5e van de groep geplaatst! Een prachtig resultaat voor het ras en natuurlijk voor knappe Oom Gauche.

Nog wat foto's van Alba in de ring:

IMG_0892 klein met logo IMG_0913 klein met logo 
IMG_0911 klein met logo  IMG_0915 klein met logo 
IMG_0928 klein met logo 
IMG_0968 klein met logo 

One thought on “De Utrecht CAC/CACIB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s