Barbet Clubdag

Afgelopen zondag 5 september werd de 1e Barbet Clubdag gehouden, natuurlijk waren wij met Alba ook aanwezig. Toen wij de auto uitstapten, parkeerde een Engelse auto naast ons en toen ik good morning zei was het antwoord direct 'I know you'. Het bleek Yvonne uit Engeland te zijn die ons herkende van le Blanc vorig jaar. Ik was direct heel trots toen ze me vertelde dat ze Alba's blog regelmatig bekijkt omdat ze de foto's zo mooi vind. Dat is heel leuk om te horen natuurlijk!

De club had een erg leuk terrein gevonden in Afferden en gelukkig werkte het weer mee dus zocht iedereen een plekje op het grasveld. Alba had direct door dat dit geen gewone show was en wilde iedereen begroeten!

's Ochtends waren er workshops te volgen, maar aangezien er 45 Barbets waren vond ik het wel zo eerlijk om andere mensen voor te laten gaan. Tenslotte hebben we de ringtraining en de vachtverzorging aardig onder de knie en hebben we besloten de jacht-workshop te laten gaan omdat de kans dat Alba in die korte tijd iets aanleert waar we niet op zitten te wachten groter is dan dat ze iets nuttigs leert.
We hebben in die tijd wel lekker overal gekeken en gezellig gekletst met iedereen.

Veel mensen vonden Alba heel mooi en kwamen vragen hoe we haar vacht zo mooi kregen. Ook altijd leuk om te horen!

's Middags werden alle aanwezige honden gekeurd door mevr. Lochs-Romans. De honden gingen per nest de ring in, Alba's nest werd vertegenwoordigd door 1 broer (Broen) en 3 zussen (Dior, Alba en Gadi). Alleen broer Beerke miste dus helaas. Vader Choco-Pop was er ook niet maar moeder Amy natuurlijk wel.

Hieronder het formulier en wat de keurmeester ingevuld heeft:
Kwalificatie: U
Hoofd: Vrouwelijk hoofd, goede verhoudingen
Oog: Mooi gerond, intelligent
Oor: Zeer fraai en rastypisch
Gebit: Correct
Voorhand/Achterhand: Passen bij elkaar, achterhand lijkt door toilet wat sterk gehoekt maar is normaal
Ruglijn: Recht, goede ribwelving
Bone: Passend, goede voeten
Vacht: Goed, mooie baard
Gangwerk: Goed
Conditie: Goed
Karakter: Goed
Opmerking/aanvulling: Staat soms met een iets zwakke rug, de exposant weet de zwakke punten goed te verdoezelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s