Leipzig, dag 2

Op zondag was Alba pas om kwart over 12 aan de beurt en Mangeni om 11 uur, dus we konden op zodagochtend rustig aan wakker worden en ontbijten. We zijn zelden zxf3 relaxed naar show gegaan!

Weer een plekje gevonden in de hal, die overigens heel ruim was: grote ringen maar ook meer dan genoeg ruimte voor de exposanten zelfs als je laat binnen kwam!

Vandaag keurde dhr. Grxfcttner de Barbet, toen ik mijn ringnummer ging halen zag ik dat dit dezelfde meneer was die op de zaterdag de groep keurde. Het kon dus alle kanten op.
Alba deed het weer heel netjes, al kon ik wel merken dat ze wel een beetje moe begon te worden en ook de hoge temperatuur speelde mee (het was 28 graden!).
De keurmeester was wel heel erg van haar gecharmeerd en heeft haar grondig bekeken. Dit keer ook een wat uitgebreider verslag en op deze Uitmuntend met bijbehorende punten ben ik dan ook wat trotser! Vooral op het feit dat hij vond dat ze mooie substantie heeft, bevestigd wat wij zelf ook zien: Alba is flink aan het uitzwaren momenteel.

Toen ik stond te wachten op het verslag wenste de keurmeester me nog succes in de erering, waarop ik zei dat ik het zag als een kans op het ras te laten zien want een selectie voor zo'n onbekend ras zit er niet vaak in. Toen zei hij, ze is nog jong dus dat komt nog wel! Dat vond ik natuurlijk een mooi compliment!

IMG_8893 klein logo
IMG_8896 klein logo 
(Kijk op deze foto vooral hoe de keurmeester naar Alba kijkt, heel leuk om te zien!)

Toen we eindelijk aan de beurt waren in de erering, rond kwart over 5 (overigens precies op schema!), heeft Alba zich nog eens keurig laten zien. Wij zijn heel trots op hoe ze zich toont in de ring, nergens van onder de indruk en ze vind het heel leuk! Ook nu geen selectie maar dat geeft niets.

IMG_8918 klein logo 

Toen we de spullen weer allemaal ingepakt hadden en richting auto liepen, kwamen er nog 2 keurmeesters heel doelbewust op Alba af. Die was eigenlijk even heel druk met spelen met haar geliefde Cavia, maar de heren wilden heel graag even aan haar voelen. Ze waren verbaasd dat ze pas 17 maanden oud is, dat hadden ze niet verwacht. Ze was hen opgevallen toen we de erering in kwamen, doordat ze goed liep en zo'n mooi silhouet heeft (de woorden van de beide heren!).
De ene keurmeester herkende ik wel: dr. Tamas Jakkel uit Hongarije, een bekende keurmeester die veel (of zelfs alle) rassen mag keuren. De andere meneer hebben we later in de catalogus opgezocht omdat hij vertelde dat hij uit Finland kwam.

We zijn natuurlijk enorm trots op zo'n compliment, dat Alba opvalt is natuurlijk prachtig maar dat de keurmeesters ook nog de moeite nemen om te komen voelen is natuurlijk ook heel mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s