24 juni: World Dog Show in Herning (DK)

Donderdag was het zover, Alba en Fenya waren aan de beurt op de World Dog Show. Hoewel de show zo 'dichtbij' voornamelijk een goede reden was voor een gezellige vakantie vonden we het toch ook wel heel spannend om dan daadwerkelijk mee te doen op de show.
We zijn donderdagochtend vroeg vertrokken zodat we ruim de tijd zouden hebben. We hadden alles goed bekeken op de plattegronden die de oragnisatie ons had gestuurd, omdat de ringen waarin Alba en Fenya gekeurd zouden worden in verschillende hallen lagen. Gelukkig was dat erg makkelijk te lopen en zat er aardig wat tijd tussen de 2 keuringen dus hebben we geen problemen gehad.

Bij aankomst zijn we eerst langs de ring van de Barbets gaan zitten, die werden namelijk om half 10 als eerste ras gekeurd. Er waren 24 Barbets ingeschreven, waarvan 2 later absent bleken. Dat is een enorm aantal voor een ras waarvan geschat wordt dat er nog tussen de 500 en 800 op de wereld zijn (ik hoop inmiddels richting de 800 aangezien er meer en meer toegewijde fokkers bijkomen).
Alba stond in een Jeugdklasse waarin 4 teefjes waren ingeschreven, 1 ervan bleek absent.

De keurmeester, een Portugese mevrouw, schijnt een gerenomeerd waterhonden keurmeester te zijn (ze keurde dan ook de Portugeze Waterhonden na de Barbets) maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat in haar keuring niet echt heb kunnen terug vinden. Handelingen zoals het bekijken van de verhoudingen van het hoofd, voelen naar een crochet (het 'haakje' aan het eind van de staart) en de zwemvliezen tussen de voeten heb ik haar niet zien doen, terwijl dat kleine voorbeelden zijn waar een rasspecialist naar zou kijken.
Het werd de keurmeester ook niet makkelijk gemaakt met honden van zeer diverse types en nog diversere vachtsoorten danwel vachtverzorging (van uitgekamt tot dreadlocks).

Tegen de tijd dat Alba aan de beurt was, was ik inmiddels xf3p van de zenuwen. Slaat natuurlijk nergens op, om nerveus te zijn alleen omdat het een Wereldshow is: iedereen kan inschrijven dus het is eigenlijk niet anders dan andere shows.
Maar gelukkig waren de zenuwen ook weg zodra we de ring in stapten, waar Alba zich weer toonde als een volleerd showhondje.

Ze mocht als eerste bij de keurmeester komen, die haar heel kort bevoelde waarna we een recht op en neer mochten lopen en een rondje. Van de ringmeester kregen we een paars lintje uitgereikt, wat betekend dat Alba een U had gekregen!
De eerste hindernis genomen, dit was het resultaat wat we van te voren graag wilden (alles was er bij zou komen, is leuk maar die U vonden wij het belangrijkst).
De 2e hond in de klasse, Alba's mooie zus Dior, kreeg ook een U. Het 3e hondje kreeg een rood lintje, ofwel een ZG.
Na nog een rondje gaf de keurmeester mij een rood lintje, wat betekend dat Alba haar klasse had gewonnen!

Alba mocht nog terugkomen voor het CAC, maar zoals verwacht won ze deze niet tegen de veel volwassenere teefjes die er ook stonden.
Daarna dachten wij dat we klaar waren. Gelukkig stonden we nog even te praten en lag Alba nog niet in haar bench want voor het BOB werd ze nog terug geroepen! De keurmeester heeft nog wel heel goed naar Alba gekeken maar koos voor de volwassen teef voor BOS en de reu voor BOB.

Wel kreeg Alba nog een beker en een rozet met haar nieuwe titel erop: JUNIOR WORLD WINNER 2010! <img

Alle prijsjes bij elkaar (de beker, de rozet en Alba's lintjes): 

Bij de stand van Viyo kregen we nog een leuke handdoek met Alba's nieuwe titel erop.
We kregen ook een kaartje om foto's te laten maken bij de professionele fotografen van de show, het resultaat:

Wij zijn heel erg trots op Alba's jeugdtitels die ze in een paar maanden tijd heeft verzameld. Alba's officiele naam is inmiddels Quacixebndas Alba Aqua-Aura NJK*, Dts.J.Ch.*, EJS'10, JWW'10

(* we wachten nog op het diploma van het Duits Jeugdkampioenschap en het Nederlands gaan we aanvragen, maar ze heeft alle benodigde resultaten gehaald)

Plaats een reactie