Alba’s waterpret foto heeft gewonnen!

Heel veel dank aan alle mensen die zo trouw op Alba's foto hebben gestemd die hele maand lang! Dankzij jullie krijgt Alba binnenkort een speelpakket, we zijn erg benieuwd naar wat erin zit maar ik denk dat Alba er wel blij mee gaat zijn. Natuurlijk laat ik jullie zien wat Alba gewonnen heeft zodra het binnen is.

Ik had, toen ik eraan begon, niet gedacht dat zo'n simpele wedstrijd een soort van principe-kwestie zou worden. In eerste instantie heb ik alleen de foto mee laten doen omdat ik er veel complimenten over gekregen had en het thema wel zxf3 toepasselijk en toevallig was dat het wel bijna 'moest'.
Prima, foto erop gezet en her en der om hulp gevraagd bij vrienden en kennissen. Geweldig hoeveel mensen de foto xf3xf3k leuk vonden en heel lief minstens een paar keer per dag erop stemden! Alba's puntenaantal schoot omhoog!

Toen begon het gedoe met een berichtje onder de foto van iemand die me een compliment gaf en me vroeg ook op haar foto te stemmen. Naief als ik blijkbaar af en toe kan zijn, keek ik naar haar foto en omdat ik dat ook een leuke vond inderdaad gestemd. Later zag ik dat ze onder iedereens inzending zo'n berichtje zet. Nader onderzoek liet zien dat er een flinke stemmen-ruil aan de gang is op de fotowedstrijd-websites. Okay… dat hoeft voor mij niet. Geen tijd en al helemaal geen zin in, waarom zou ik stemmen willen van iemand die alleen stemt om stemmen terug te krijgen?! Zo hoef ik niet te winnen.

Ook zonder al deze stemmen, die ongetwijfeld direct minder werden omdat ik niet reageerde, bleef Alba's foto gestaag in puntenaantal stijgen door al haar fans. Ze kreeg stemmen uit Engeland, Amerika, Canada, Australie, Duitsland, Denemarken, Zweden, noem maar op!
Alba's netwerk van fans breidde zich langzaam uit: bazen en secretaressen kregen een link, moeders en hun volledige theekransjes werden betoverd door Alba's foto, in Engeland zelfs 3 generaties (oma, moeder en dochter) die zich inzetten, kinderbedtijden die verzet werden zodat het Happy Hour gehaald kon worden…
Ik heb genoten van alle complimenten die de foto en Alba kregen, maar nog meer van hoe fanatiek iedereen Alba's foto hielp!

Maar ineens kwam er een foto, bijna vanuit het niets, die Alba's foto inhaalde. Iemand op Barfplaats was zo slim om te googelen en zo kwamen we erachter dat er iemand met een proxyserver heel veel stemmen gaf aan die foto. Zo stond er te lezen op een ander forum dat ze 21 keer in een Happy Hour stemde, en ook wel rustig 20 keer in een 'gewoon' uur. Vals spel dus…
Uiteindelijk toch maar gemaild met de organisatie, vooral omdat ik geen zin had om de tijd en moeite van Alba's aanhang te verspillen want zo kun je nooit eerlijk winnen. Gelukkig heeft de organisatie ook gezien dat het niet eerlijk was, er is contact geweest met de valsspelers en de laatste dagen van de wedstrijd kreeg die foto opvallen weinig stemmen erbij.

Alba stond inmiddels weer bovenaan en bleef maar stemmen krijgen van al haar trouwe fans!
Dinsdagochtend, toen de wedstrijd afgelopen was, stond ze nog steeds bovenaan en dus hadden we gewonnen! Zxf3nder vals spel maar mxe9t alle steun van vrienden en kennissen over de hele wereld.

Hier de eindstand van Alba's foto: 14265 stemmen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s