Europasieger Dortmund (D) CAC/CACIB

Een beetje late verslag-geving, maar beter laat dan nooit! Op 9 mei zijn we (Anne en Wouter) met Alba en Debby&Fenya naar Dortmund afgereisd. We moesten er vroeg uit want Alba moest om 9 uur al in de ring staan. Gelukkig een vlotte reis en dus op tijd langs de ring ons ‘dorp’ opgebouwd.

Om 9 uur stond Alba dan ook klaar om Dhr. Theo Leenen uit Belgie een oordeel over haar te laten vellen. Zoals altijd deed Alba weer haar uiterste best en ze liet zich weer heel netjes zien. Helaas is het licht in de hallen erg slecht om foto’s te maken maar hieronder toch 1 voor het idee:

Alba kreeg een Uitmuntend en omdat ze alleen was, was het volledige resultaat: 1U, JCAC (VDH), EuropaJugendSieger, BOB. Daarna werd ik positief verrast door meneer Leenen toen hij mondeling nog een toelichting wilde geven: hij gaf aan dat hij Alba van een prachtig type vond met een mooi hoofd en perfecte verhoudingen in het lichaam, mooie vacht en erg goed parallel gangwerk. Vooral de opmerkingen over de verhoudingen geven voor mij aan dat hij zich verdiept heeft in het ras! Dat geeft een extra dimensie aan dit resultaat voor ons (helaas is het verslag wat algemener maar daarom ben ik extra blij met de mondelinge toelichting).

Na deze keuring hebben wij gevierd dat Alba met dit 3e VDH Jeugdpunt nu Duits (VDH) Jeugdkampioen is! Later op de dag behaalde ook Fenya haar 3e Jeugdpunt xe9n BOB van 12 korthaar collies, dus het feest was compleet.

Aan het eind van de dag mocht Alba nogmaals in de ring verschijnen, maar dit keer de grote ring. Beetje jammer was dat iedereen netjes op tijd aanwezig was in de verzamelring, maar dat de keurmeester niet kwam opdagen voor een voorkeuring zoals die gebruikelijk is in Dortmund. Op het allerlaatste moment kwam hij, een beetje wankelend!, de ring in. Hij heeft snel even rondgekeken en dat was het dan. Ik verwachtte niet dat Alba in de selectie zou zitten, ras en leeftijd maken dit erg onwaarschijnlijk, maar een blik op mijn hond zou ik wel kunnen waarderen. 
Alba liet zich keurig zien: muziek, spotlights, warmte (vergeleken met de andere hallen is de erering erg warm!) en publiek verhoogden de feestvreugde alleen maar! Ook deze foto is slecht van kwaliteit maar ook deze voor het idee ;-):

Gelukkig heeft de Portugeze Waterhond van Ilona Griffioen de eer van de Waterhonden hoog gehouden door de groep te winnen.
Nadat ik (Anne) per ongeluk nog een fles gewonnen champagne kapot heb laten vallen wat de uittocht enigszins vertraagde, zijn we weer naar Nederland gereden. Heel tevreden en vooral erg trots op Alba!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s