’t Peerd van Ome Loeks

Op zondag 7 maart mocht Alba haar beste beentje voorzetten in de ring in Groningen. Ze was ook vandaag weer de enige ingeschreven Barbet, maar dat zegt natuurlijk nog niets! We waren nog niet goed en wel geinstalleerd of de eerste bekende kwam al langs met de mededeling dat de keurmeester (dhr. Lovenkjaer uit Denemarken) op zaterdag 28 honden in de ring moest krijgen voor hij de eerste Uitmuntend uitdeelde! Een strenge keurmeester dus, wat niet slecht is maar wel mijn maag al een beetje deed krampen. De Ierse Waterspaniel die in de hoek van de hal van zijn laatste krulletje ontdaan werd, werd verklaard door de 2e: de keurmeester zou van ‘Amerikaanse’ vachten houden. Tja, een Barbet is geen speelgoedhondje en hoort een gekrulde, wilde vacht te hebben. En nee, Alba was niet erg schoon! Nou ja, we zien het wel dacht ik (maar ik was wel wat nerveus hoor!).

Alba deed het weer super, liep netjes en bleef zo keurig staan dat ik me afvraag met wie ze stiekem geoefent heeft thuis want ik was het niet . Ik was dus al dik tevreden maar toen ik de keurmeester naar een rood rozetje zag reiken werd ik helemaal blij: een Uitmuntend. En dus was het volledige resultaat: 1U (eerste jeugdpuntje binnen), CAC en BOB.

Hier Alba in de ring:
de keurmeester kijkt xe9rg serieus (en ja, je ziet m’n onderbroek maar hij past wel helemaal bij het geheel )

Alba doet haar best (en ik ook!)

Het BOB betekende ook dat Alba een beeld van ’t Peerd van Ome Loeks heeft gewonnen: een replica van het beeld wat in Groningen in de stad staat. Er zijn exposanten die jaar na jaar terug komen in de hoop het beeldje te winnen! Het is ook een erg leuk beeldje.

In de erering werd Alba niet geselecteerd, maar dat verwacht ook niemand van een hondje van 1 jaar en 1 dag! Op naar de volgende 2 jeugdpunten (hopelijk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s