Nieuws 2015

8 december 2015

De eerste beelden van het Nuphar’s X tot ? nest! Hoewel het al wel duidelijk was, is Lotus’ dracht nu ook met de echo bevestigd. Op het Blog staat ook een link naar een video en meer foto’s.


14 november 2015
Lotus is gedekt door Toby (Outdoors Asterix) op 9 en 10 november. Er vanuit gaande dat Lotus drachtig is, verwachten we de pupjes rond 9 januari 2016. Lees meer over de reis en de ontmoeting op het Blog.


14 november 2015
In oktober hebben we Tux’ heupen laten onderzoeken op HD. De uitslag van de rontgenfoto’s is goed: HD-A, ofwel geen tekenen van afwijkingen! Op 9 november zijn ook zijn ogen onderzocht door de ECVO-specialist, zijn ogen zijn vrij bevonden van alle als erfelijk beschouwde oogafwijkingen, inclusief distichiasis. Dit betekend dat Tux in principe voldoet aan de eisen van de Barbetclub om ingezet te mogen worden als dekreu. Voorlopig is hij nog niet beschikbaar, eerst maar eens rustig verder volwassen worden.


25 augustus 2015
We hopen aan het eind van dit jaar/begin volgend jaar ons volgende nestje te verwelkomen, van onze Lotus. De partner die wij voor haar hebben uitgezocht, is Toby. Op de pagina Pups kun je meer lezen over deze combinatie.


27 mei 2015
Alle pups van het P tot W nest, of de Pee-Wee’s zoals wij ze noemen, zijn inmiddels in hun nieuwe huizen. Zij hebben allen hun eigen pagina op de website gekregen. Het was een bijzonder avontuur! Dolce was een geweldige moeder, die gelukkig haar dochter Liva als speelkameraadje heeft gehouden. We kijken er naar uit alle pupjes op te zien groeien.


8 April 2015
Dolce’s pups gaan goed, ze groeien zo snel! We genieten ervan ze te zien groeien en ontwikkelen.

In Amerika heeft Nessa 8 puppies ter wereld gebracht, 3 reutjes en 5 teefjes (net als Dolce en, toevallig, net als het nest waar ze zelf deel van uitmaken!).
Kijk op Judy’s blog voor meer foto’s en updates over deze plaatjes van puppen!


27 maart 2015
Dolces pups zijn op 14 maart geboren, 3 reutjes en 5 teefjes. Op het blog kun je HIER lezen over de geboorte of HIER alle posts tot nu toe zien. Op Facebook staat het FOTOALBUM (ook te zien voor mensen die gen FB-account hebben). De pupjes zijn inmiddels bijna 2 weken oud, ze groeien goed en ontwikkelen zich zoals alle pups razendsnel. Dolce is een goede moeder en Miska en haar gezin genieten volop.


3 maart 2015
Nadat Tux (N. In Full Swing) op de show in Eindhoven zijn Nederlands Jeugdkampioenschap afrondt met een Best Of Breed en Best In Group 6, wint hij op de show in Groningen wéér BOB en daarbij de titels Beneluxjeugdwinner NL’15 en Beneluxwinner NL’15. Daarmee komt de teller op 4 titels, in slechts 6 shows in de Jeugdklas! Go Tux!


26 februari 2015
In Amerika was het een spannende dag voor Judy en Nessa (N. Gift-Wrapped), maar ook daar wees de echo uit dat Nessa rond 31 maart een nest pups verwacht! De vader is Murdoch (Flacon D’Paris of Neigenuveaux) uit Canada.


11 februari 2015
DOLCE IS DRACHTIG! Lees op het BLOG meer over de echo.


6 February 2015
Ela en Billy’s pups zijn geboren. Het zijn er maar liefst 10! 6 reutjes en 4 teefjes. Ela is een geweldige moeder en de pupjes groeien gestaag. Hieronder een kleine voorstelronde. Op Carmela’s blog zijn met regelmaat veel foto’s te zien, dus zeker de moeite waard om deze prachtige pupjes te zien op groeien!


28 januari 2015
De pups van Cayenne en Thibault hebben inmiddels hun moeder verlaten om hun echte leven met hun nieuwe families te beginnen. Foto’s van het nest en een paar foto’s van de pupjes in hun nieuwe huis zijn te vinden op de pagina ‘Nest Cayenne’. Een aantal nieuwe eigenaren hebben al contact met ons opgenomen, erg leuk! Het is mooi om de pups zo ook een beetje te kunnen zien opgroeien.

Ondertussen is Dolce als het goed is al in de derde week van haar dracht. Alle tekenen wijzen erop dat ze ook echt drachtig is. Spannende tijden!


14 januari 2015
Dolce lijkt haast te hebben! Nadat ze al een paar weken eerder dan verwacht loops werd, verraste ze ons ook door wel heel snel dekrijp te zijn. Dus we zijn met gezwinde spoed afgereisd naar Keulen, waar Emil (Eddie Bo da Capo) op ons wachtte. Er zijn twee goede dekkingen geweest op 12 en 13 januari. Als alles goed gaat, hopen we de pups rond 15 maart te verwelkomen.
Meer over het reisje en foto’s zijn te vinden op ons blog.


6 januari 2015
Het jaar begint goed met het nieuws dat de dracht van Ela is bevestigd door middel van een echo. Het lijkt geen heel groot nest te worden, we moeten nog een paar weken wachten om te zien hoeveel pups Ela verstopt heeft. Voor meer informatie over het nest: kennel von Springbell.